Werknemer steelt en legt terug: ontslag?

In de schriftelijke bevestiging van het ontslag wijst de werkgever als dringende reden op het zero-tolerancebeleid ten aanzien van diefstal dat is opgenomen in het personeelshandboek.

De kantonrechter acht het niet relevant dat de medewerker de zaagbladen niet mee naar huis heeft genomen. Evenmin acht de kantonrechter van belang dat hij de zaagbladen heeft teruggelegd. Door de zaagbladen in de zak te steken was de wegnemingshandeling voltooid. Niet de eigen wil, maar van buiten komende factoren hebben ertoe geleid dat de medewerker de zaagbladen heeft terugbezorgd.

Volgens de kantonrechter is het ontslag op staande voet rechtsgeldig. Omdat sprake is van ernstig verwijtbaar handelen, kent hij ook geen transitievergoeding toe aan de medewerker.

Let op: Tijdens het werk goederen stelen en deze na een waarschuwing door een collega later weer terugleggen, betekent niet dat er niets is gebeurd. Of sprake is van een grond voor ontslag op staande voet hangt af van de omstandigheden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *