Sectorindeling premieheffing versneld aangepakt

Wijziging van de sectorindeling op verzoek van de werkgever kan niet meer met terugwerkende kracht. Alleen bij werkgevers die door een verkeerde indeling te weinig premies hebben betaald, kan de Belastingdienst de indeling met terugwerkende kracht veranderen. Een werkgever kan nog wel verzoeken om de indeling voor de toekomst te wijzigen.

Gesplitste aansluiting van een werkgever is voor nieuwe gevallen niet meer mogelijk. Een werkgever kon onderdelen van zijn bedrijf onder sectoren met lagere premies laten vallen. Deze verzoeken worden niet meer in behandeling genomen. 

Werkgevers konden op verzoek binnen een concern met nevenbedrijven en –instellingen worden ingedeeld in dezelfde sector. Dat kan niet meer voor nieuwe gevallen. 

Let op: De wijzigingen zijn ingevoerd met terugwerkende kracht tot 29 juni 2018, 17.00 uur.  De wijzigingen hebben dus geen effect op de wijze waarop werkgevers op dit moment zijn ingedeeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *