Lager nettoloon buitenlandse werknemers

Werknemers die daarvoor in aanmerking komen, kunnen de volledige heffingskorting wel via de inkomstenbelasting verrekenen. Het gaat dan om buitenlandse belastingplichtigen die inwoner zijn van een andere lidstaat van de Europese Unie, een staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte, Zwitserland of de BES-eilanden (de landenkring). Compenseert u in 2019 vanwege een nettoloonafspraak hun extra loonbelasting, dan hebben deze werknemers een extra voordeel.

In het vierde kwartaal van 2018 heeft de Belastingdienst buitenlandse belastingplichtigen die in Nederland een inhoudingsplichtige hebben een brief gestuurd. Het gaat om ongeveer 470.000 mensen. Daarin is de wijziging per 1 januari 2019 uiteengezet. Ook wordt uitgelegd of en hoe deze belastingplichtigen hun recht op het belastingdeel van de heffingskortingen kunnen effectueren.

Tip: Werkt u veel met arbeidsmigranten, breng dan goed in kaart wat hun feitelijke woonplaats is. U gaat mogelijk te maken krijgen met nettoverschillen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *