Subsidie elektrische auto 2020

De subsidie geldt voor emissieloze personenauto’s, zowel gebruikt als nieuw, met een oorspronkelijke cataloguswaarde tussen de € 12.000 en € 45.000 euro en minimale actieradius van 120 kilometer. De auto moet wel enkele jaren in Nederland bij dezelfde eigenaar blijven. Als mensen hun leasecontract binnen vier jaar beëindigen, stopt ook de subsidie, die in maandelijkse termijnen wordt uitbetaald. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug.

Om misbruik te voorkomen kan de subsidie alleen worden verkregen bij aankoop of lease via een erkend bedrijf en kan een particulier slechts één keer subsidie aanvragen.

Elektrische auto’s hebben een steeds lagere aanschafprijs. Daarom loopt het subsidiebedrag voor nieuwe auto’s de komende jaren terug. Voor gebruikte auto’s blijft het € 2.000.

De regeling wordt naar verwachting in mei of begin juni definitief vastgesteld. Elektrische auto’s die vanaf dat moment privé gekocht of geleaset worden komen in aanmerking voor de subsidie, die vanaf 1 juli aangevraagd kan worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Tip: Overweegt u als particulier een elektrische middenklasser aan te schaffen, wacht dan tot de regeling definitief is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *